Huishoudelijk

Organisatietips voor het bewaren van kinderkleding

Organisatietips voor het bewaren van kinderkleding

Bij het moederschap komt er veel kijken, waaronder het bewaren van kinderkleding. Als moeder wil je natuurlijk dat de kleding van je kinderen netjes opgeborgen wordt, zodat je er later weer gebruik van kunt maken. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke organisatietips voor het bewaren van kinderkleding, zodat jij ook georganiseerd kunt blijven en ruimte kunt besparen in huis.

Sorteren op maat en seizoen

Een goede manier om kinderkleding te bewaren, is door het te sorteren op maat en seizoen. Zo houd je het overzichtelijk en kun je gemakkelijk de juiste kleding vinden wanneer je het nodig hebt. Maak bijvoorbeeld aparte stapels voor zomer- en winterkleding, en sorteer deze nog verder op maat.

Vacuümzakken

Om ruimte te besparen in je kast of opbergbox, kun je gebruik maken van vacuümzakken. Hierin kun je kleding opbergen en vervolgens met een stofzuiger lucht uit de zak zuigen, waardoor de kleding zeer compact wordt opgeborgen. Ideaal voor bijvoorbeeld winterjassen of dikke truien die veel ruimte innemen.

Labelen

Om het nog overzichtelijker te maken, kun je de opbergdozen of zakken labelen met de maat en het seizoen van de kleding die erin zit. Zo zie je in één oogopslag wat er in de doos zit en hoef je niet eindeloos te zoeken naar de juiste maat.

Stapeltechniek

Als je weinig ruimte hebt om kleding op te bergen, kan de stapeltechniek uitkomst bieden. Rol de kledingstukken op in plaats van ze op te vouwen, en stapel ze vervolgens op. Zo kun je meer kleding kwijt in dezelfde ruimte.

Doorzichtige opbergboxen

Om snel te kunnen zien welke kleding er in de opbergbox zit, kun je gebruik maken van doorzichtige opbergboxen. Zo hoef je niet elke doos open te maken om te weten wat erin zit, en kun je snel de juiste kledingstukken vinden.

Regelmatig opruimen

Het is belangrijk om regelmatig je opbergplekken voor kinderkleding op te ruimen en te herorganiseren. Op deze manier houd je het overzichtelijk en voorkom je dat je kleding vergeet die eigenlijk nog gebruikt kan worden.

Door deze organisatietips toe te passen, kun je als moeder op een efficiënte en georganiseerde manier kinderkleding bewaren. Zo houd je meer ruimte over in huis en bespaar je tijd wanneer je op zoek bent naar specifieke kledingstukken voor je kinderen. Happy organizing!

Mama Mia....