Films & Series

Leuke series voor peuters en kleuters

De leukste series voor peuters en kleuters

Als moeder wil je natuurlijk dat je kinderen zich goed vermaken en tegelijkertijd ook nog iets kunnen leren. Gelukkig zijn er tal van leuke series speciaal gemaakt voor peuters en kleuters die zowel vermakelijk als educatief zijn. In dit artikel deel ik mijn favoriete series die mijn kinderen en ik samen hebben gekeken.

Bumba

Bumba is een vrolijke clown die allerlei avonturen beleeft in het circus. Mijn kinderen zijn dol op de grappige capriolen van Bumba en zijn vriendjes. Deze serie is niet alleen vermakelijk, maar stimuleert ook de ontwikkeling van de motoriek en het taalgebruik van mijn kinderen.

Paw Patrol

Paw Patrol is een populaire serie over een groep heldhaftige puppy’s die samen de stad Adventure Bay beschermen. Mijn kinderen vinden het geweldig om te zien hoe de puppy’s samen problemen oplossen en anderen helpen. Deze serie leert kinderen ook over teamwork en het belang van samenwerken.

Peppa Pig

Peppa Pig is een schattig varkentje dat samen met haar familie en vriendjes allerlei avonturen beleeft. Deze serie is niet alleen vermakelijk, maar leert kinderen ook over vriendschap, familie en emoties. Mijn kinderen zijn altijd enthousiast als het tijd is voor een aflevering van Peppa Pig.

Shaun het Schaap

Shaun het Schaap is een grappige stop-motion serie over een slim schaap dat allerlei streken uithaalt op de boerderij. Mijn kinderen vinden de avonturen van Shaun en zijn vrienden erg vermakelijk en ik vind het fijn dat deze serie ook geen gesproken tekst bevat, waardoor kinderen hun eigen verbeelding kunnen gebruiken.

Brandweerman Sam

Brandweerman Sam is een stoere brandweerman die samen met zijn collega’s de inwoners van het stadje Pontypandy redt uit benarde situaties. Mijn kinderen zijn altijd gefascineerd door de spannende avonturen van Brandweerman Sam en leren ook nog eens over veiligheid en hulpverlening.

Conclusie

Er zijn tal van leuke series voor peuters en kleuters die zowel vermakelijk als educatief zijn. Door samen met je kinderen naar deze series te kijken, kunnen jullie niet alleen genieten van quality time samen, maar kunnen ze ook nog iets leren. Welke series zijn jouw favoriet om met je kinderen te kijken?

Mama Mia....