Films & Series

Leuke en leerzame kinderseries op streamingdiensten

Leuke en leerzame kinderseries op streamingdiensten voor moeders

Als moeder wil je natuurlijk dat je kinderen verantwoorde en educatieve content bekijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van leuke en leerzame kinderseries te vinden op verschillende streamingdiensten. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke favorieten en ervaringen, zodat jij als moeder ook kunt genieten van quality time met je kinderen terwijl ze iets leren.

Netflix kinderseries

Netflix is een populaire streamingdienst met een breed aanbod aan kinderseries. Enkele van mijn favorieten voor jongere kinderen zijn:

  • Paw Patrol: Een avontuurlijke serie waarin een groep heldhaftige puppy’s verschillende missies volbrengt om hun stad te beschermen.
  • Peppa Pig: Een schattige serie over het varkentje Peppa en haar familie, waarin thema’s als vriendschap en familie centraal staan.

Disney+ kinderseries

Disney+ is een streamingdienst vol magie en avontuur, perfect voor kinderen van alle leeftijden. Enkele aanraders zijn:

  • Disney Junior series: Met titels als Mickey Mouse Clubhouse en Sofia het Prinsesje biedt Disney+ een schat aan leuke en leerzame content voor peuters en kleuters.
  • Bluey: Een Australische animatieserie over de avonturen van de blauwe hond Bluey en haar familie, die draait om spelenderwijs leren en plezier maken.

Videoland kinderseries

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met een gevarieerd aanbod aan kinderseries, waaronder:

  • Brandweerman Sam: Een serie over de dappere brandweerman Sam en zijn avonturen in het plaatsje Piekepolder.
  • Ernst, Bobbie en de Rest: Een vrolijke serie vol muziek en humor, met de bekende kinderhelden Ernst en Bobbie in de hoofdrol.

Wat ik zelf erg fijn vind aan deze kinderseries is dat ze niet alleen vermakelijk zijn voor mijn kinderen, maar ook educatieve elementen bevatten. Zo leren ze op een speelse manier over vriendschap, samenwerken en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Dus, als je als moeder op zoek bent naar leuke en leerzame kinderseries op streamingdiensten, dan zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Of je nu op Netflix, Disney+ of Videoland zit, er is voor ieder wat wils. Dus pak een kop thee, kruip gezellig op de bank met je kinderen en geniet van quality time samen!

Mama Mia....