Baby

Het belang van tummy time voor babyʼs

Het belang van tummy time voor babyʼs

Als moeder van twee kinderen kan ik uit eigen ervaring zeggen dat tummy time ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van je baby. Het is een simpele activiteit die veel voordelen met zich meebrengt en die je baby kan helpen bij het ontwikkelen van verschillende vaardigheden.

De voordelen van tummy time

Tummy time, oftewel buiktijd, is wanneer je je baby op zijn of haar buik legt terwijl hij of zij wakker is. Dit kan op een speelkleed, op je borst of op je schoot. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen, vanaf de geboorte, om de volgende voordelen te ervaren:

  • Stimuleert de spierontwikkeling: Tummy time helpt bij het versterken van de nek-, schouder- en rugspieren van je baby, wat essentieel is voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden.
  • Voorkomt afgeplatte hoofdjes: Door regelmatig tummy time te doen, voorkom je dat je baby een plat hoofdje krijgt door te veel op zijn rug te liggen.
  • Helpt bij de ontwikkeling van de motoriek: Door op de buik te liggen leert je baby zijn of haar hoofdje op te tillen, te draaien en uiteindelijk te gaan kruipen.

Tummy time tips

Om tummy time voor je baby zo leuk en effectief mogelijk te maken, zijn hier wat tips die je kunt toepassen:

  1. Zorg voor een comfortabele ondergrond, zoals een speelkleed of een zacht kleed op de vloer.
  2. Moedig je baby aan door zelf met hem of haar te spelen en te praten tijdens tummy time.
  3. Bouw de tijd dat je baby op zijn of haar buik ligt langzaam op, begin bijvoorbeeld met een paar minuten en bouw dit uit naar 15-20 minuten per dag.

Conclusie

Al met al is tummy time een eenvoudige maar essentiële activiteit voor de ontwikkeling van je baby. Door regelmatig tummy time te doen, help je je baby bij het versterken van zijn of haar spieren, voorkom je afgeplatte hoofdjes en stimuleer je de ontwikkeling van de motoriek. Dus, plan wat tijd in je dagelijkse routine voor tummy time en zie hoe je baby zich ontwikkelt en groeit!

Mama Mia....