Kleuter

handen wassen

Handen wassen: een belangrijke gewoonte voor moeders

Waarom handen wassen zo belangrijk is

Als moeder ben je constant bezig met het zorgen voor je kinderen. Het is daarom extra belangrijk om regelmatig **je handen te wassen**. Door regelmatig **je handen te wassen**, verklein je de kans op het verspreiden van ziektekiemen en bacteriën. Dit is vooral belangrijk wanneer je voor je kinderen zorgt, omdat ze nog een zwak immuunsysteem hebben en sneller ziek kunnen worden.

Wanneer moet je je handen wassen

Als moeder kom je dagelijks in aanraking met allerlei oppervlakken en voorwerpen die **vol zitten met bacteriën**. Denk aan deurklinken, speelgoed, en natuurlijk luiers. Het is daarom belangrijk om **je handen te wassen** in de volgende situaties:
– Na het verschonen van een luier
– Na het snuiten van de neus van je kind
– Na het bereiden van voedsel
– Na het buiten spelen met je kinderen

Hoe moet je je handen wassen

Het correct wassen van **je handen** is net zo belangrijk als het regelmatig doen. **Was je handen** minstens 20 seconden lang met water en zeep. Zorg ervoor dat je alle **delen van je handen** goed wast, inclusief **tussen je vingers** en onder **je nagels**. Vergeet ook niet **je polsen** mee te nemen. Droog je handen vervolgens goed af met een schone handdoek of papieren handdoekje.

Voordelen van handen wassen

Het regelmatig wassen van **je handen** heeft vele voordelen. Niet alleen verklein je de kans op het verspreiden van ziektes binnen je gezin, maar het zorgt er ook voor dat je zelf gezonder blijft. Bovendien leer je ook je kinderen het belang van hygiëne en het belang van het wassen van hun handen.

Conclusie

Als moeder is het van groot belang om regelmatig en correct **je handen te wassen**. Door deze simpele maar effectieve gewoonte toe te passen, bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je kinderen tegen ziekten en bacteriën. Zorg er dus voor dat handen wassen een vaste gewoonte wordt in jouw dagelijkse routine als moeder.

Mama Mia....