Dreumes

Dreumesproofing: huis veilig maken

Dreumesproofing: het huis veilig maken voor je kleintje

Als moeder wil je natuurlijk dat je kindje veilig en onbezorgd kan spelen in huis. Dreumesproofing is daarom essentieel voor een veilige omgeving voor je kleintje. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaring en tips om je huis dreumesproof te maken.

De belangrijkste ruimtes in huis

De eerste stap in het dreumesproof maken van je huis is het identificeren van de belangrijkste ruimtes waar je kleintje zich bevindt. Denk hierbij aan de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. Zorg ervoor dat deze ruimtes extra goed beveiligd worden.

Woonkamer

In de woonkamer is het belangrijk om scherpe hoeken van meubels af te dekken met hoekbeschermers. Plaats stopcontactbeveiliging in ongebruikte stopcontacten om te voorkomen dat je kindje hiermee gaat spelen. Zet breekbare spullen buiten bereik en zorg ervoor dat er geen kleine voorwerpen rondslingeren die verstikkingsgevaar kunnen opleveren.

Keuken

In de keuken is het belangrijk om scherpe voorwerpen hoog weg te bergen en keukenkastjes te voorzien van kindersloten. Let ook op giftige stoffen zoals schoonmaakmiddelen en bewaar deze buiten bereik van je kindje. Zorg ervoor dat de oven en kookplaat niet zomaar aangezet kunnen worden.

Slaapkamer

Maak de slaapkamer van je kleintje veilig door lage ledikantjes te voorzien van spijlen en een stevige matras. Voorkom dat je kindje bij het raam kan komen door het plaatsen van raambeveiliging. Zorg voor een rookmelder in de slaapkamer voor extra veiligheid.

Hulpmiddelen voor dreumesproofing

Er zijn verschillende handige hulpmiddelen die je kunnen helpen bij het dreumesproof maken van je huis. Denk hierbij aan hoekbeschermers, traphekjes, stopcontactbeveiliging, kindersloten voor kastjes en lades, en raambeveiliging.

Veilig speelgoed en meubels

Naast het dreumesproof maken van je huis is het ook belangrijk om veilig speelgoed en meubels aan te schaffen voor je kleintje. Let bij de aanschaf van speelgoed op kleine onderdelen die ingeslikt kunnen worden en kies voor stevig en duurzaam materiaal. Zorg ervoor dat meubels stabiel en goed bevestigd zijn om omvallen te voorkomen.

Constante supervisie

Ondanks alle maatregelen die je neemt om je huis dreumesproof te maken, is constante supervisie van je kleintje essentieel. Houd altijd een oogje in het zeil en zorg ervoor dat je kindje veilig kan spelen en ontdekken in een beschermde omgeving.

Met deze tips en hulpmiddelen maak je jouw huis veilig en geschikt voor jouw kleintje om vrij te kunnen rondkruipen en spelen. Veel plezier met het dreumesproof maken van je huis!

Mama Mia....