Huishoudelijk

DIY-knutselopslagoplossingen voor ambachtelijke materialen

Opbergoplossingen voor ambachtelijke materialen voor moeders

Als moeder van jonge kinderen weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om georganiseerd te zijn, vooral als het gaat om knutselspullen. Met al die potloden, penselen, lijm en glitter kan het al snel een rommel worden als je geen goede opbergoplossingen hebt. In dit artikel deel ik mijn favoriete DIY-knutselopslagoplossingen, zodat jij als moeder ook je ambachtelijke materialen netjes geordend kunt houden.

Kartonnen doosjes met vakjes

Een van mijn favoriete manieren om kleine ambachtelijke materialen op te bergen, is door gebruik te maken van kartonnen doosjes met vakjes. Deze zijn perfect voor het opbergen van kralen, knopen, stickers en andere kleine spulletjes. Je kunt gemakkelijk zelf vakjes maken in een kartonnen doos door stukjes karton in de doos te plakken met lijm of tape. Zo creëer je een overzichtelijke opbergoplossing voor al je kleine knutselspullen.

Mason jars voor verf en penselen

Voor grotere ambachtelijke materialen zoals verf en penselen zijn mason jars ideaal om op te bergen. Deze glazen potten zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens decoratief. Je kunt de potjes versieren met linten, labels of verf om ze een persoonlijke touch te geven. Zo staan je verf en penselen niet alleen netjes opgeborgen, maar ook nog eens leuk in het zicht.

Etiketten en opbergboxen

Om het overzicht te bewaren in je knutselopslag, is het handig om gebruik te maken van etiketten en opbergboxen. Door al je materialen te labelen met duidelijke etiketten, weet je precies waar alles te vinden is. Daarnaast kunnen opbergboxen helpen om materialen gesorteerd te houden en makkelijk terug te vinden. Kies voor doorzichtige boxen, zodat je in één oogopslag kunt zien wat erin zit.

Magazinehouders voor papier en tijdschriften

Als je veel papier en tijdschriften gebruikt bij het knutselen, zijn magazinehouders een handige opbergoplossing. Je kunt deze gebruiken om je papier netjes rechtop te bewaren, zodat het niet kreukt of beschadigd raakt. Daarnaast zijn magazinehouders ook handig voor het opbergen van tijdschriften en patronen. Zo blijft alles geordend en overzichtelijk.

Conclusie

Met deze DIY-knutselopslagoplossingen kun je als moeder je ambachtelijke materialen op een praktische en georganiseerde manier opbergen. Door gebruik te maken van kartonnen doosjes met vakjes, mason jars, etiketten en opbergboxen, en magazinehouders, zorg je ervoor dat al je knutselspullen netjes en overzichtelijk blijven. Zo kun je met een gerust hart samen met je kinderen creatief aan de slag!

Mama Mia....